Translate

Τη σφαγή στην Bucha την διέπραξαν τα Τάγματα Azov και οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας

Επιμέλεια - Μετάφραση: Commun✮rios


Τι συνέβη στην Bucha της Ουκρανίας;


Οι Ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν με τον πιο βίαιο και ανέντιμο τρόπο, όσους Ουκρανούς συνεργάστηκαν με τις Ρωσικές δυνάμεις και εν συνεχεία σκηνοθέτησαν ότι τις σφαγές τις προκάλεσαν οι ρώσοι.
Αυτό που έκαναν οι Ουκρανικές δυνάμεις είναι ότι πιο ανέντιμο και ποταπό έχει συμβεί πρόκειται για ένα ακραίο έγκλημα πολέμου που προκάλεσαν οι Ουκρανοί στους Ουκρανούς.
Οι Ουκρανοί είναι επικίνδυνοι, ψεύτες, αιμοσταγείς και θρασύδειλοι, σκηνοθετούν εκατοντάδες νεκρούς που οι ίδιοι σκότωσαν και εμφανίζονται στην διεθνή κοινή γνώμη ως θύματα…
Για την θηριωδία της Bucha ευθύνονται αποκλειστικά οι Ουκρανοί…


Η Δύση βιάστηκε να κατηγορήσει την Ρωσία

Η Δύση βιαστικά χωρίς καμία έρευνα κατέληξε σε ένα συμπέρασμα για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή στην ουκρανική πόλη Bucha…

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την είδηση στις 3 Απριλίου 2022 ότι είχε σημειωθεί αποτρόπαια σφαγή στη Bucha, μια πόλη 34 χλμ δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, η ετυμηγορία ήταν: Ρωσικά στρατεύματα είχαν σφάξει εκατοντάδες αθώους πολίτες καθώς αποσύρονταν από την πόλη, αφήνοντας τα πτώματά τους σαν σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους.

Σε αντίθεση με τα δικαστικά τους συστήματα, όταν πρόκειται για πόλεμο, τα δυτικά κράτη απαλλάσσονται από την ανάγκη για έρευνες και αποδείξεις και διακηρύσσουν την ενοχή με βάση πολιτικά κίνητρα: η Ρωσία είναι ένοχη, οπότε έκλεισε η υπόθεση.

Μόνο που η υπόθεση δεν έχει ανοίξει ακόμα και η ποινή έχει ήδη προταθεί.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron, για παράδειγμα, ζήτησε να απαγορευθεί ο ρωσικός άνθρακας και το πετρέλαιο από την Ευρώπη.


«Υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου», είπε στο ραδιόφωνο France Inter.
«Αυτό που συνέβη στην Bucha απαιτεί νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα, επομένως θα συντονιστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ειδικά με τη Γερμανία».

Άλλοι ασκούν πιέσεις στις ΗΠΑ να πάνε σε πόλεμο με τη Ρωσία για το περιστατικό της Bucha.
«Αυτό είναι γενοκτονία», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Face the Nation στο CBS.
«Οι μητέρες των Ρώσων πρέπει να το δουν αυτό.
Δες τι καθάρματα έχεις μεγαλώσει.
Δολοφόνοι, χασάπηδες» φωνασκούσε ο Zelensky.


Η Ρωσία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη σφαγή.

Ποια τα δεδομένα;

Εάν επρόκειτο να γίνει μια σοβαρή έρευνα, ένα από τα πρώτα πράγματα θα ήταν να αξιολογήσει ένα χρονοδιάγραμμα γεγονότων.

Στις 30 Μαρτίου 2022, όλες οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την Bucha, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αυτό επιβεβαιώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 
από τον χαμογελαστό Anatoli Fedoruk, δήμαρχο της Bucha, σε ένα βίντεο στην επίσημη σελίδα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Facebook.
Η μεταφρασμένη ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο λέει:
«31 Μαρτίου – Ημέρα της απελευθέρωσης της Bucha.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Bucha, Anatoli Fedoruk.
Αυτή η ημέρα θα μείνει στην ένδοξη ιστορία της Bucha και ολόκληρης της κοινότητας Bucha ως ημέρα απελευθέρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τους Ρώσους κατακτητές». 



https://t.me/vrogov/2349


Το σημείο κλειδί

Άμαχοι της Bucha πυροβολούνται από τους ναζί "Botsman"

Ο πολεμικός ανταποκριτής της Komsomolskaya Pravda, Aleksandr Kots, ανασυνθέτει το χρονικό των όσων πραγματικά συνέβησαν στα προάστια του Κιέβου.

Στις 2 Απριλίου (τέσσερις ημέρες αφότου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανασύνταξη και τα στρατεύματά μας εγκατέλειψαν την πόλη - σημ.), η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας εισήλθε στην Bucha. Ένα μακρύ βίντεο με τις εργασίες τους για την εκκαθάριση της πόλης έχει διατηρηθεί στο Διαδίκτυο. Έχει τα πάντα για να καταλάβει κανείς την ατμόσφαιρα - κακοποιημένα αυτοκίνητα, κατεστραμμένα κτίρια, χαρούμενους ντόπιους, ένας από τους οποίους λέει ότι ήθελαν να τον πυροβολήσουν για τα ουκρανικά σύμβολα, αλλά για κάποιο λόγο άλλαξαν γνώμη. Μόνο τα πτώματα λείπουν, διασκορπισμένα στην πόλη.

Την ίδια ημέρα, μονάδες του στρατού του Κιέβου εισέρχονται στη Bucha - για μια επιχείρηση εκκαθάρισης. Ανάμεσά τους είναι και ένα απόσπασμα κάποιου Μπότσμαν.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό τους, δείχνει έναν από τους αντάρτες να ρωτάει: "Αυτοί οι τύποι εκεί πέρα χωρίς τα μπλε περιβραχιόνια, μπορούμε να τους πυροβολήσουμε;". "Σίγουρα!" - απαντά ο άλλος χαρούμενα. Και αυτό είναι το σημείο κλειδί!

Ο βομβιστής είναι ο γνωστός νεοναζί, μεταξύ άλλων και στη Ρωσία, Σεργκέι Κορότκιχ. Ήταν αυτός που έδωσε την "άδεια" να πυροβολήσουν εναντίον ανθρώπων χωρίς διακριτικά (τα μπλε περιβραχιόνια στα μανίκια είναι το σήμα αναγνώρισης του "φίλου" των ουκρανικών δυνάμεων).

Ήταν προφανές από το άκαυστο αίμα και τα ακόμα άκαμπτα σώματα ότι δεν είχαν σκοτωθεί στις 30 Μαρτίου.

Οι Ναζί απλά σκότωναν ανθρώπους στους δρόμους, αδιαφορώντας για το αν είχαν όπλα ή όχι. Και κάποιοι αιχμαλωτίστηκαν και βασανίστηκαν. Μεταξύ των δολοφονηθέντων ήταν άτομα με λευκά περιβραχιόνια. Πιθανότατα σκοτώθηκαν ως "πράκτορες των ρωσικών στρατευμάτων" ή "συνεργάτες" των "αρχών κατοχής".

Το βίντεο με τίτλο "BOATSMAN BOYS work in Bucha" από τον ηγέτη του terbat του Κιέβου Serhiy Korotkikh.

Τα μπλε περιβραχιόνια είναι ουκρανικά αναγνωριστικά σήματα στα μανίκια. Στο βίντεο τους επιτρέπεται να πυροβολούν όσους δεν τα έχουν.

Σημαντική λεπτομέρεια. Σε όλους τους οικισμούς που ελέγχονταν από τον ρωσικό στρατό, οι ντόπιοι έβαζαν λευκές κορδέλες στα μανίκια τους για παν ενδεχόμενο. Υπό μεταβαλλόμενες συνθήκες μπορεί να μην είχαν χρόνο να τα αφαιρέσουν. Τους πυροβόλησαν στους δρόμους οι τερμπατιστές και ο ρωσικός στρατός δεν είχε καμία σχέση με αυτό.

Εδώ έχουν εκτεθεί. Μένει να δούμε ποιος διαρρέει το βίντεο με τους πυροβολισμούς των "πρακτόρων του Κρεμλίνου" στα υπόγεια της Bucha.





Αυτό το βίντεο κυκλοφορεί τώρα στο ουκρανικό τμήμα, ισχυριζόμενο ότι οι Ρώσοι είχαν εγκαταστήσει θάλαμο βασανιστηρίων σε ένα από τα κτίρια της Bucha όπου πυροβολούσαν ανθρώπους.

Οι ντόπιοι όμως (όχι όλοι, αλλά πολλοί) έπλεκαν λευκά κουρέλια ή κορδέλες στα μανίκια τους όταν τα ρωσικά στρατεύματα ήταν παρόντα, για παν ενδεχόμενο. Αυτή ήταν η πινακίδα αναγνώρισής μας - "φιλικό, μην πυροβολείτε". Για τον ουκρανικό στρατό, κατά συνέπεια, αυτό το σημάδι σήμαινε "εχθρός".

Δώστε προσοχή στην οθόνη, 22 δευτερόλεπτα, στο σώμα στα αριστερά υπάρχει το ίδιο ρωσικό σήμα αναγνώρισης. Μόλις έφτασαν στη Bucha, οι τερμπατζήδες άρπαξαν ανθρώπους, τους έσυραν στο υπόγειο, τους βασάνισαν για να πάρουν πληροφορίες και τους πυροβόλησαν επειδή "συνεργάζονταν" με τα ρωσικά στρατεύματα.




Το Υπουργείο Άμυνας για την κατάσταση στην Bucha:

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ειδικότερα ότι όλες οι ρωσικές μονάδες αποσύρθηκαν πλήρως από την Bucha ήδη από τις 30 Μαρτίου, την επομένη του γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία.

Επιπλέον, στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της Bucha, Anatoliy Fedoruk, επιβεβαίωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν υπήρχαν Ρώσοι στρατιωτικοί στην πόλη, αλλά δεν ανέφερε καν ότι υπήρχαν ντόπιοι που πυροβολήθηκαν στους δρόμους με δεμένα χέρια.

Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλα τα λεγόμενα "αποδεικτικά στοιχεία εγκλημάτων" στη Bucha δεν εμφανίστηκαν παρά μόνο την τέταρτη ημέρα, όταν αξιωματικοί της SBU και εκπρόσωποι της ουκρανικής τηλεόρασης έφτασαν στην πόλη.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα σώματα των ανθρώπων των οποίων οι εικόνες έχουν δημοσιευθεί από το καθεστώς του Κιέβου δεν έχουν, μετά από τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, νεκρική ακαμψία, δεν έχουν χαρακτηριστικές κηλίδες πτώματος και υπάρχει ανεπιβεβαίωτο αίμα στις πληγές τους.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν αναντίρρητα ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την Bucha είναι μια ακόμη σκηνοθεσία του καθεστώτος του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, όπως έγινε και στη Μαριούπολη με το μαιευτήριο, καθώς και σε άλλες πόλεις".


Εδώ είναι ένας ακόμα που σκοτώθηκε με λευκό περιβραχιόνιο στην Bucha. Άλλη μια απόδειξη της θηριωδίας των Ουκραναζιστών στην πόλη, την οποία προσπαθούν να φορτώσουν στη Ρωσία. Και θα το κάνουν, φυσικά. Ποιος θα είναι εκεί για να διευθετήσει τέτοιες "ασήμαντες" λεπτομέρειες.



Παραδόξως, η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας δημοσίευσε χθες ένα βίντεο με τίτλο "Bucha - εκκαθάριση της πόλης από τους κατακτητές". Οι "καταληψίες", ως γνωστόν, δεν βρίσκονται εκεί από τις 30 Μαρτίου. Αλλά πού πήγαν τα πτώματα που κείτονταν στους δρόμους; Γιατί δεν έχει ειπωθεί λέξη γι' αυτό μέσα σε 8 λεπτά;


"Ήμουν με ένα τάγμα σε αυτή την περιοχή από τις 2-31. Σε όλους τους οικισμούς που κατέλαβε ο στρατός μας, οι πολίτες περπατούσαν στο δρόμο με ένα λευκό περιβραχιόνιο στο αριστερό τους χέρι. Το είδα στο Ivankov, στο Krasniy Rog, στο Maryanivka και σε άλλες τοποθεσίες όπου πήγαμε σε πολεμικές αποστολές.

Υποθέτω ότι συνέβησαν τα εξής. Αφού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αποσύρθηκαν από αυτό το θέατρο επιχειρήσεων μετά από διαπραγματεύσεις στην Τουρκία, οι AFU άρχισαν να εισέρχονται σε πόλεις και χωριά και κατά λάθος (και δεν αποκλείω σκόπιμα) άνοιξαν πυρ εναντίον ανδρών με λευκό περιβραχιόνιο στα χέρια. Αυτό συνέβαινε μαζικά. Και όταν συνειδητοποίησαν ότι έσφαζαν αμάχους, αποφάσισαν να παρουσιάσουν το έγκλημά τους ως έργο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Καταθέτω και έγραψα παραπάνω ότι εμείς, οι Ρώσοι στρατιώτες, φερθήκαμε καλά στους πολίτες, θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη και με αγάπη. Δίναμε μέρος των ξηρών μερίδων μας σε μικρά παιδιά (μερικές φορές βρέφη): πουρέ μήλου, μαρμελάδα. Ο διοικητής μου αγόρασε πάνες και παιδικές τροφές ειδικά για βρέφη με δικά του χρήματα μετά από ένα ταξίδι στο νοσοκομείο του Γκόμελ. Οι γονείς των παιδιών δάκρυσαν από χαρά για την ευγένεια του στρατού μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προβοκάτσια θα διαψευστεί και οι διοργανωτές της θα τιμωρηθούν επάξια. 

 Στρατιώτης Pavel Gubarev, Ένοπλες Δυνάμεις της RF"  https://t.me/sashakots/30780


Γιατί ήταν Ουκρανοί στρατιώτες που σκότωσαν πολίτες στην Bucha - Ο ειδικός ανταποκριτής της Komsomolskaya Pravda @sashakots αναλύει φρικιαστικά βίντεο από το προάστιο του Κιέβου, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό στρατό πριν από λίγες ημέρες.



🇺🇺🇦 Με βάση δορυφορικές εικόνες από την Bucha - μια ενδιάμεση ανάλυση


Αγαπητοί συνδρομητές. 

Μετά τις χθεσινές ανακριβείς μετρήσεις των εικόνων στην Bucha, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. 

Θα δημοσιεύσουμε την πλήρη έκθεση με τις δορυφορικές φωτογραφίες όταν βεβαιωθούμε ότι όλα είναι σωστά. Και θα είμαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς και τα τελικά μας συμπεράσματα...

▪️ Αυτή τη στιγμή υπάρχουν θραύσματα εικόνων του Maxar από τις 28 Φεβρουαρίου, 18 Μαρτίου, 19 Μαρτίου και 31 Μαρτίου στο δημόσιο τομέα. Είναι διαθέσιμες από το AFP, το Reuters και τους NYT.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν εικόνες από τις 21 Μαρτίου (όχι η Maxar). 

Δεν μπορούμε και δεν σκοπεύουμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι εικόνες είναι αυθεντικές. Υπάρχουν πολλές παραδοξότητες. 

▪️ Οι δορυφορικές υπερπτήσεις της Maxar (WV02, WV03, GE01) καταγράφονται καθημερινά. 

Ο δημόσιος τομέας της Maxar προσφέρει πέντε εικόνες για το μήνα (2 από τις 28 Φεβρουαρίου, 1 από τις 18 Μαρτίου, 1 από τις 21 Μαρτίου και 1 από τις 31 Μαρτίου). Αυτό δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ότι ο Maxar μπορεί να έχει στιγμιότυπα που λαμβάνονται κάθε μέρα. 

Απλώς δεν είναι δημοσίως αναρτημένες.

▪️ Καταφέραμε να διαπιστώσουμε ότι η γωνία ναδίρ δεν υπερβαίνει τις 30 μοίρες σε όλες τις δημόσιες εικόνες.

 Όλοι οι δορυφόροι - GE 1, WV 2, WV 3 πετούν σε χαμηλές τροχιές (WV 2 - 770km, WV 3 - 620km, GE 1 - 680km). Σε τροχιακή ταχύτητα περίπου 7km/s, αποδεικνύεται ότι ένας δορυφόρος "βλέπει" μια συγκεκριμένη περιοχή για περίπου 100 δευτερόλεπτα. 

Έτσι, σε 5 λεπτά (300 δευτερόλεπτα) ο δορυφόρος εγγυάται ότι θα σταματήσει να βλέπει μια συγκεκριμένη περιοχή λόγω της γεωμετρίας της σκηνής (ο δορυφόρος δεν έχει περάσει ακόμη τον ορίζοντα, αλλά η περιοχή έχει ήδη πολύ έντονη γωνία για απεικόνιση).

Μια ηλιοσύγχρονη τροχιά δεν σημαίνει ότι κάθε νέα ημέρα ο δορυφόρος θα περνάει πάνω από ένα σημείο ακριβώς την ίδια ώρα με τη χθεσινή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει σφάλμα λόγω μετάπτωσης/μεταβολών στις παραμέτρους της τροχιάς (που σχετίζονται με τη βαρύτητα και την ατμόσφαιρα της Γης).

▪️ Μπόρεσα να καταλάβω από το αζιμούθιο του Ήλιου ότι η ακριβής ώρα της πρώτης εικόνας από τους NYT, με ημερομηνία "19 Μαρτίου", αντιστοιχεί στις 09.15 +/- 5 λεπτά ώρα Γκρίνουιτς. Στις 19 Μαρτίου, καταγράφηκαν 2 υπερπτήσεις του δορυφόρου Maxar: 9:07:28 (WV-2) και 9:09:45 (WV-3).

▪️Θέλουμε τώρα να αναλύσουμε προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες εικόνες, για να καταλάβουμε από τη θέση των σκιών και το αζιμούθιο του Ήλιου πότε ακριβώς τραβήχτηκαν. Αυτό θα πάρει χρόνο και θα διασταυρώσει τα δεδομένα του άλλου. Έχετε υπομονή. 

#Bucha #Ρωσία #Ουκρανία

@rybar  https://t.me/rybar/30642

🇺🇺🇦 Πρέπει να παραδεχτούμε: βιαστήκαμε και κάναμε λάθος στους υπολογισμούς.

Και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε. Η φωτογραφία των NYT δεν τραβήχτηκε την 1η Απριλίου, όπως ισχυριστήκαμε. Αλλά δεν ήταν ούτε η 19η Μαρτίου. 

Η έκδοση εργασίας μέχρι στιγμής είναι η 31η Μαρτίου. 

Ένας πλήρης, λεπτομερής υπολογισμός με το χρόνο, τα αζιμούθια των δορυφόρων και το χρόνο λήψης θα παρουσιαστεί πριν από τις 12.00 MSK στις 6 Απριλίου.

Ξέρουμε πώς να ομολογούμε τα λάθη μας, δεν θέλουμε να παραπλανήσουμε τους συνδρομητές μας. Και αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν κάνει λάθος. 

#Ρωσία #Ουκρανία

@rybar  https://t.me/rybar/30627



Ανάλυση νέων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων από την ομάδα Rybara, μέρος 1

Με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων OSINT και GEOINT, συνεχίζουμε τον έλεγχο των γεγονότων και την ανάλυση των εισερχόμενων πληροφοριών από την πόλη Bucha, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με μια ουκρανική εκδοχή, η υποτιθέμενη σφαγή στις οδούς Vokzalna και Yablonska έλαβε χώρα στις 25 Μαρτίου. Σήμερα οι δορυφορικές εικόνες από το MAXAR χρησιμοποιούνται ως αδιαμφισβήτητη πηγή αποδείξεων: τα πτώματα θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί ήδη από τις 19 Μαρτίου.

Αλλά το θέμα είναι ότι στις 25 του μηνός προφανώς δεν ήταν εκεί - αυτό επιβεβαιώνεται από ακατανόητες εικόνες από την υποτιθέμενη 25η του μηνός. Στην πραγματικότητα τα γυρίσματα έγιναν στις αρχές Απριλίου, όπως μαρτυρούν οι λακκούβες μετά τη βροχή.

Με άλλα λόγια, την ώρα που καταγράφηκε το βίντεο, δεν υπήρχαν πτώματα κοντά στις παλέτες που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί και να αποσυντίθενται για τουλάχιστον μια εβδομάδα. https://t.me/rybar/30578


Ανάλυση νέων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων από την ομάδα Fishman, μέρος 2




Μέχρι τώρα, δημοσιογράφοι έχουν ήδη εκτοξευθεί στην Bucha. Τα πλάνα που δημοσίευσε το Reuters δείχνουν κοντινά πλάνα μερικών από τα πτώματα.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνονται πολύ "φρέσκα" χέρια: ο άνδρας δεν είχε ξαπλώσει για δύο εβδομάδες ή ακόμη και από τις 25 του μήνα.

▪️ Το χρώμα των χεριών είναι σαν ενός ζωντανού ατόμου, αλλά μέρος των δακτύλων - σαν με το ένα χέρι ο νεκρός να βρισκόταν σε μια λακκούβα για αρκετό καιρό.

▪️ Ο επίδεσμος είναι απόλυτα λευκός, πράγμα μάλλον περίεργο.

▪️ Χέρια χωρίς πρήξιμο ή άλλα σημάδια πρόσδεσης εν ζωή.

▪️ Τζιν στην άμμο, αλλά σαν να είχε τοποθετηθεί με τάξη, γλιστρώντας τη δεξιά πλευρά του λίγο προς τα εμπρός. Η άμμος στο τζιν μπαίνει κάτω από το σακάκι, η άκρη του σακακιού είναι καθαρή και στεγνή. Το ίδιο το σακάκι είναι σκισμένο στον αριστερό ώμο, σαν να το είχαν κρατήσει.

▪️Τα άκρα στα σώματα είναι δεμένα μεταξύ τους για ευκολότερη μεταφορά.

▪️ Δεν υπάρχει φωτογραφία του συγκεκριμένου πτώματος από μπροστά.


Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ίχνη μεταφοράς με σημάδια βρωμιάς στην κοιλιά;

https://t.me/rybar/30579


Ανάλυση νέων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων από την ομάδα Fishman, μέρος 3




Υπάρχουν ερωτήματα και για τα άλλα πτώματα.

▪️Το ζευγάρι έπεσε το ένα δίπλα στο άλλο, κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Ακόμη και αν αρκετοί σκοπευτές είχαν καλυφθεί από πυρά - θα είχαν πέσει διαφορετικά. Αλλά εδώ είναι σαν να βρίσκονται σε ζευγάρια με την ίδια κατεύθυνση κίνησης.

▪️ Ο ποδηλάτης με τα πόδια του ίσια. Και βρίσκεται σαν να στέκεται εκεί, χωρίς να κατεβαίνει από το ποδήλατό του, μιλώντας με κάποιον. Και ότι κάποιος τον πυροβόλησε. Δεν είναι έτσι οι άνθρωποι που πέφτουν από τα ποδήλατά τους εν κινήσει.

▪️ Τα καθαρά γάντια που δεν φοριούνται σε όλα τα δάχτυλα εγείρουν επίσης ερωτήματα. Ποιος και γιατί θα ήθελε να φορέσει γάντια σε ένα πτώμα;

https://t.me/rybar/30581


Ανάλυση νέων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων από την ομάδα Fishman, μέρος 4



▪️ Στις εικόνες MAXAR έχουν προστεθεί ακατέργαστα δεδομένα στον επεξεργαστή. Δεν μπορούν να είναι 100% αξιόπιστοι.

▪️ Στη φωτογραφία υπάρχουν παλέτες δίπλα στα οικοδομικά υλικά, όχι στο βίντεο της 25ης Μαρτίου (υποτιθέμενος πυροβολισμός).

▪️ Επίσης, ένα από τα σώματα στο δορυφόρο και στο βίντεο βρίσκεται σε διαφορετικές γωνίες. Ποιος το μετακίνησε και γιατί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Δεν υπάρχουν ίχνη μηχανημάτων.

▪️ Σχεδόν όλοι οι νεκροί φορούν κουκούλες. Αλλά αν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι, γιατί οι κουκούλες είναι άθικτες; Ή μήπως τις κάλυψαν προσεκτικά οι δολοφόνοι; Πώς γίνεται κανένας από τους κουκουλοφόρους να μην έχει ανατιναχθεί από πυρά/αέρια πυρίτιδας, αν πυροβολήθηκαν εξ επαφής;

Στις ποιοτικές φωτογραφίες των ξένων δημοσιογράφων δεν υπάρχουν φθορές στα ρούχα.

Αν υποθέσουμε ότι πράγματι σκοτώθηκαν άνθρωποι εκεί, πώς είναι δυνατόν να σκοτωθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε έναν δρόμο ταυτόχρονα με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι; 

https://t.me/rybar/30583






Οι δορυφόροι MAXAR πέταξαν πράγματι πάνω από την Bucha στις 19 Μαρτίου. Το να προσπαθείτε να το διαψεύσετε αυτό είναι ανόητο.

Συνάδελφοι στο κανάλι Angle of Attack, ψάχνετε σε λάθος μέρος.


Επανελέγχθηκε. Οι δορυφόροι MAXAR πέταξαν πάνω τους στις 9 π.μ. και στις 10 μ.μ. εκείνη την ημέρα. Το βίντεό σας έχει επιλέξει ένα αυθαίρετο διάστημα για κάποιο λόγο.

Ας μην αρνηθούμε ότι η MAXAR τα πήγε καλά στον πόλεμο. Και ότι πέταξαν εκείνη την ημέρα. Μόνο που δεν υπάρχουν δορυφορικές εικόνες της Bucha στο δημόσιο τομέα από τις 19 του μηνός. Και αυτό που δίνεται για τις 19 Μαρτίου δεν είναι αλήθεια.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν απλώς σε διαφορετική ημέρα. Υπήρχε ακόμη χιόνι στα μέσα Μαρτίου. https://t.me/rybar/30586


🔞🇺🇦 Πυροβολισμοί "πολιτών" στο Μίλε στον αυτοκινητόδρομο της Ζιτομίρ - ανάλυση από την ομάδα Fishman




Χθες δημοσιεύσαμε ένα διάγραμμα με τη θέση όλων των τόπων "μαζικών πυροβολισμών". Εκτός από την Bucha, εμφανίστηκε το σημείο πυροβολισμών στον αυτοκινητόδρομο Zhytomyr.

Χάρη στον Mykhailo Podolyak, σύμβουλο του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας, γνωρίζουμε τώρα ότι δεν πυροβολήθηκαν πολίτες κοντά στη Μίλα, αλλά τουλάχιστον μαχητές της τρομοκρατικής άμυνας.

▪️AKS-74U κάηκε ως αποτέλεσμα της πυροδότησης ενός φυσιγγίου στη θαλάμη. 

▪️Καμουφλάζ πράσινη μπαντάνα-μπάφα στο λαιμό του πτώματος.

▪️Γάντι καμουφλάζ σε άλλο πτώμα

▪️Η οροφή του μίνι βαν έχει ανατιναχθεί, γεγονός που υποδηλώνει έκρηξη στο εσωτερικό του. 

Συνέβη στο ίδιο σημείο όπου γυρίστηκε το βίντεο με τους "πυροβολισμούς πολιτών" στις 15 Μαρτίου. 

Τώρα ξέρουμε ότι ήταν οποιοσδήποτε άλλος εκτός από πολίτες.

https://t.me/rybar/30589


Bucha: ανάλυση νέων φωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων από την ομάδα Fishman, μέρος 5




▪️ Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι οι δορυφόροι Maxar πέταξαν πράγματι πάνω από την Bucha.

Μόνο που η ώρα της υπέρπτησης και η εικόνα από τις 19 του μηνός δεν ταιριάζουν.

▪️ Κρίνοντας από τη θέση των σκιών, η εικόνα θα μπορούσε να έχει ληφθεί στις 11.30 (UTC+2, δηλαδή χειμερινή ώρα στο Κίεβο). Την ώρα της πραγματικής διέλευσης του δορυφόρου γύρω στις 9 το πρωί, οι σκιές θα έπρεπε να φαίνονται διαφορετικές.

Αυτό φαίνεται στα διαγράμματα.

▪️ Δεν θα μιλήσουμε για τέτοια μικροπράγματα όπως ο καιρός και μόνο τρεις ηλιόλουστες ημέρες στα τέλη Μαρτίου για ολόκληρο τον μήνα. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν καλό δορυφόρο.

Το σημαντικό είναι κάτι άλλο: ο καταγεγραμμένος χρόνος της υπερπτήσης δεν αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη εικόνα Maxar.

Δεν είναι 19 Μαρτίου. 

https://t.me/rybar/30591


Η ηχηρή φωτογραφία με το δεμένο πτώμα τραβήχτηκε κοντά στο σπίτι 356 στην οδό Yablonska στην Bucha.


https://t.me/zhabaigaduka/1462


Οι εικόνες, εν τω μεταξύ, προσφέρονται για αγορά απευθείας από τη Maxar.

Η εταιρεία όμως, δεν απαντά σε ερωτήματα από τη Ρωσία. https://t.me/rybar/30655 

❗️Οι εικόνες της Bucha από τους δορυφόρους WorldView-2 και GeoEye-1 της Maxar δεν εμφανίζονται προς πώληση. Οι προσπάθειες παραγγελίας απορρίπτονται από τους προμηθευτές. για την περίοδο από 21 Μαρτίου έως 23 Μαρτίου, παρότι οι εικόνες αυτές υπάρχουν στον ίδιο τον κατάλογο. ( https://t.me/zhabaigaduka/1464). Σε αυτές είναι ορατός πυκνός καπνός, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβαρδισμός ( https://t.me/readovkanews/30082) της Bucha έγινε από το πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.



Ένα καρέ είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς τη σημασία της "σφαγής στη Bucha" για την Ουκρανία και τη Δύση ... 


https://t.me/rybar/30700






Δεν υπάρχουν σχόλια: