Translate

Εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από την ουκρανική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία στο Donbass






Sergey Piven (14 Απριλίου 2008 - 16 Αυγούστου 2014 (6 ετών)

Ο Sergei Piven, μαζί με τον πατριό του, Sergei Bulygin, πέθαναν ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών πυροβολικού από τον ουκρανικό στρατό στη Zhdanivka (DNR). Η μητέρα του, Svetlana Kozyr (έχασε ένα χέρι) και η αδελφή του, Alexandra Piven, γεννημένη στις 3 Οκτωβρίου 2004 (τραυματισμός στο ισχίο), τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς. 



Kateryna Tuv (21 Μαΐου 2004 - 26 Μαΐου 2015 (ηλικία 11 ετών))
Κατά τη διάρκεια επίθεσης με όλμους στα περίχωρα της Horlivka από το έδαφος του Dzerzhinsk, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μία από τις βόμβες έπληξε το σπίτι της οικογένειας Tuv. Ο πατέρας της οικογένειας, Γιούρι, και η μεγαλύτερη κόρη, Κάτια, σκοτώθηκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού. Ο δίχρονος Zakhar υπέστη θλάση και έγκαυμα κερατοειδούς, τα θραύσματα χτύπησαν την πλάτη του και δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του για αρκετές ημέρες μετά την τραγωδία και ούρλιαζε στον ύπνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η νεογέννητη Milana γρατζουνίστηκε. Η μητέρα της Άννας έχασε ένα χέρι, υπέστη πολλαπλά κατάγματα και ρήξη τυμπάνων. Την έφεραν στην κηδεία των συγγενών της σε αναπηρικό καροτσάκι, η γυναίκα δεν ήθελε να πιστέψει ότι τα αγαπημένα της πρόσωπα είχαν φύγει. Χιλιάδες κάτοικοι της Γκορλόβκα ήρθαν να θρηνήσουν τα δύο θύματα της ουκρανικής επίθεσης.





Ivan Nesteruk (20 Αυγούστου 2010 - 4 Ιουνίου 2015 (4 ετών))

Στο χωριό Telmanovo (DNR), ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και τα παιδιά έπαιζαν στην άμμο. Η μητέρα και η μικρή κόρη του Βάνια κάθονταν πολύ κοντά. Ο βομβαρδισμός του χωριού από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ρουκέτες Grad άρχισε ξαφνικά. Κανείς δεν είχε χρόνο να κάνει τίποτα. Οι εκρήξεις δεν ήταν μακριά. Τα παιδιά διασκορπίστηκαν και ο τετράχρονος Βάνια έπεσε. Ένα θραύσμα τρύπησε τον πνεύμονα του και καρφώθηκε στη σπονδυλική του στήλη. "Θα ξαπλώσω λίγο ακόμα και μετά θα πάμε σπίτι", είπε στον πατριό του που έτρεχε. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Vanechka. Δεν είπε ποτέ τίποτε άλλο.




Roman Misechko (29 Ιουνίου 1998 - 18 Δεκεμβρίου 2014 (ηλικία 16 ετών)

Ο Roma Misechko και ο επτάχρονος ετεροθαλής αδελφός του Grisha κάθονταν μπροστά στην τηλεόραση, ενώ οι γονείς τους μαστορεύονταν στην αυλή ενός ιδιωτικού σπιτιού. Καθώς η οκτάχρονη γειτόνισσά τους, η Τάνια Τσερνομπάι, ήρθε να επισκεφθεί τα αγόρια, οι ουκρανικές βόμβες άρχισαν να εκρήγνυνται γύρω από το σπίτι με τα παιδιά. Ένα από αυτά χτύπησε το σπίτι. Ο Roman και ο Georgiy ήταν τραυματισμένοι, ασυμβίβαστοι με τη ζωή. Η Tania Chernobay επέζησε αλλά τραυματίστηκε σοβαρά και υπέστη δερματικά εγκαύματα σε ποσοστό 30%. Λίγο αργότερα χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πόδι της.




Dmitriy Polyak (20 Απριλίου 2007 - 30 Ιανουαρίου 2015 (7 ετών)

Το Ουγκλεγκόρσκ βομβαρδίζεται επί μήνες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι έπρεπε να κρύβονται στα υπόγεια, βγαίνοντας μόνο για λίγο για να πάρουν φαγητό και ζεστά ρούχα. Εκείνη τη χειμωνιάτικη μέρα του Ιανουαρίου, η οικογένεια Poliak έμεινε στο σπίτι μόνο για πέντε λεπτά, προτού μια βόμβα τους χτυπήσει στην οροφή του σπιτιού τους. Ο Ντίμα έπεσε στο πάτωμα από ένα ισχυρό ωστικό κύμα. Το παιδί πέθανε από τραυματισμούς που ήταν ασυμβίβαστοι με τη ζωή του.



Aleksandr Smirnov (17 Αυγούστου 2011 - 25 Ιανουαρίου 2015 (3 έτη) 24 Ιανουαρίου 2015

Η συνοικία Πετρόφσκι του Ντονέτσκ δέχθηκε για άλλη μια φορά μαζικά πυρά πυροβολικού από τον ουκρανικό στρατό. Μια βόμβα χτύπησε το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Σμίρνοφ: ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη, η στέγη κατέρρευσε και ο πατέρας και ο μικρός Σάσα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια.

Η μητέρα προσπάθησε να τραβήξει την οικογένειά της έξω από τα συντρίμμια: οι διασώστες και τα ασθενοφόρα δεν μπόρεσαν να φτάσουν εγκαίρως λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών. Ο τρίχρονος Σάσα και ο πατέρας του πέθαναν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού που κατέρρευσε.




Artyom Loginov (15 Μαΐου 2009 - 8 Σεπτεμβρίου 2014 (ηλικία 5 ετών)

Ο πεντάχρονος Artyom Loginov πέθανε από τραύμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τον ουκρανικό στρατό στο αστικό χωριό Nizhnyaya Krynka, DNR. Ο μικρός Artyomka δεν πρόλαβε να τρέξει στο σπίτι του όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί




Anastasia, Daria και Kirill Konoplyov (ημερομηνία θανάτου - 12 Φεβρουαρίου 2015)

Τρεις ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ η δεύτερη συμφωνία του Μινσκ, η τραγωδία έπληξε τη Χορλίβκα. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μία από τις βόμβες χτύπησε την οροφή του σπιτιού όπου ζούσε η οικογένεια Konoplev. Ο ουκρανικός στρατός πήρε τα ανεκτίμητα αγαθά της οικογένειας Konoplev: τρία παιδιά.

Ένα άμεσο χτύπημα ουκρανικής βόμβας σε κτίριο κατοικιών έκοψε τη ζωή της δεκατετράχρονης Nastya, της επτάχρονης Dasha και του ενάμιση έτους Kirill. Μια έκρηξη βόμβας προκάλεσε την κατάρρευση του τοίχου και της οροφής στο μπάνιο όπου βρίσκονταν τότε τα τρία παιδιά της οικογένειας, τα οποία έχασαν τη ζωή τους από τα τραύματά τους.



Alexandra και Kristina Kovalenko (26 Σεπτεμβρίου 2008 - 23 Αυγούστου 2014 (ηλικία 5 ετών)

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού των προαστίων του Ντονέτσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μια βόμβα χτύπησε το μεγάλο δωμάτιο όπου βρισκόταν όλη η οικογένεια. Δεν υπήρχε φωτιά, αλλά τα πάντα γύρω του κατέρρεαν. Η Ιρίνα, ο Αλέξανδρος και η Κριστίνα πέθαναν επί τόπου. Η πεντάχρονη Sashenka πέθανε στο νοσοκομείο από τραύμα από θραύσμα.





Η οικογένεια Bulaev: οι γονείς Oleg και Tatyana Bulaev και τα παιδιά τους, Daniil και Sofia

Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Horlivka, αρκετές βόμβες έπληξαν το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Bulaev. Στο διαμέρισμα υπήρχε μια νεαρή οικογένεια: πατέρας, μητέρα, γιος και κόρη. Ο οκτάχρονος Daniil και η πεντάχρονη Sofia πέθαναν στο παιδικό δωμάτιο. Στο μεγάλο δωμάτιο βρισκόταν ο πατέρας τους, ο Όλεγκ. Η Τατιάνα πέθανε σύντομα στο νοσοκομείο.



Georgiy Komarovskiy (21 Ιουλίου 2007 - 18 Δεκεμβρίου 2014 (7 ετών))

Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε έναν ακόμη βομβαρδισμό της πόλης Ουγκλεγκόρσκ εκείνη την ημέρα. Ο επτάχρονος Georgiy Komarovskiy βρισκόταν στο σπίτι με τον μεγαλύτερο αδελφό του όταν μια από τις βόμβες έπληξε το σπίτι τους, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς. Τα αδέλφια σκοτώθηκαν επί τόπου.



Zhenya Orekhov (15 Σεπτεμβρίου 2006 - 20 Αυγούστου 2014 (7 ετών))

Ο Zhenya Orekhov, μαθητής του σχολείου αριθ. 17 στο Λουχάνσκ, τελείωσε την πρώτη τάξη το 2014. Ο ίδιος και οι γονείς του επέστρεφαν από το σπίτι των παππούδων του όταν η οικογένεια δέχθηκε πυρά βομβας κοντά στην Πολυκλινική Νο 11. Η μητέρα του Zhenya σκοτώθηκε επί τόπου, ο Zhenya πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι του νοσοκομείου.


Marina Ledneva (23 Ιουλίου 2008 - 7 Αυγούστου 2014 (6 ετών)

Η εξάχρονη Marina Ledneva πέθανε κοντά στο σπίτι της μετά από σοβαρά τραύματα από θραύσματα κατά τη διάρκεια ενός από τα πολλά περιστατικά βομβαρδισμού στο Λουχάνσκ.





Kirill Sidoryuk (21 Ιουνίου 2001 - 29 Αυγούστου 2014 (13 ετών)

Ο Kirill, ο οποίος ζούσε στο χωριό Butkevich κοντά στο Petrovsky, LNR, πήγε να πάρει ψωμί με τους γονείς του και την εννιάχρονη αδελφή του Tatyana εκείνη την ημέρα. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ο Kirill κάλυψε την αδελφή του με τον εαυτό του. Ο Kirill πέθανε ακαριαία από τραύματα που ήταν ασυμβίβαστα με τη ζωή του, ενώ η Tania υπέστη τραύματα από θραύσματα και μώλωπες, αλλά επέζησε.


Arina Husak (4 Σεπτεμβρίου 2010 - 21 Ιανουαρίου 2015 (4 ετών))
Το πρωί της 21ης Ιανουαρίου 2015, οι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν σφοδρό βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στην πόλη Σταχάνοφ. Η τετράχρονη Arina και η μητέρα της σκοτώθηκαν καθ' οδόν για τον παιδικό σταθμό. Εκείνη την ημέρα, ο Σταχάνοφ δέχθηκε δύο φορές σφοδρά πυρά από το πυραυλικό πυροβολικό της AFU.



Victoria Miroshnichenko (ημερομηνία θανάτου - 27 Ιουλίου 2014)

Η Βίκα ήταν ευγενική, χαρούμενη και αγαπούσε τα ζώα. Τα όνειρά της δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα τώρα, επειδή μια βόμβα που εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της στέρησε τη ζωή, όπως και πολλών άλλων εκείνη την ημέρα στη Γκορλόβκα. Εκείνη την ημέρα, ο παππούς και η εγγονή του αποφάσισαν να πάνε στο πλησιέστερο κατάστημα μεταξύ των βομβαρδισμών - τους είχαν τελειώσει τα τρόφιμα στο σπίτι. Η επιδρομή ξεκίνησε απροσδόκητα. Οι κάτοικοι της πόλης κρύφτηκαν σε καταφύγια και δεν μπορούσαν να βγουν έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόνο το βράδυ η οικογένεια Miroshnichenko κατάφερε να βγει από την κρυψώνα της, περιμένοντας τον παππού και την εγγονή τους. Ήταν σίγουροι ότι οι συγγενείς τους είχαν καταφέρει να κρυφτούν κάπου.

- Αναγνώρισα αμέσως τον πατέρα μου και το κοριτσάκι μου έμοιαζε με νεογέννητο μωρό - ήταν τόσο μικρό", θυμάται ο πατέρας της Βικτόρια. - Ήταν μια εμπρηστική βόμβα. Η Βίκα κάηκε μέχρι θανάτου


Anna Kostenko (13 Φεβρουαρίου 2012 - 13 Αυγούστου 2014 (2 έτων)

Η Anya Kostenko βρισκόταν στην παραλία με τους γονείς της. Ήταν δύο ετών. Ο πατέρας της έμαθε στο παιδί να μη φοβάται το νερό. Της άρεσε να ιππεύει στην πλάτη του. Το κορίτσι γέλασε και χάρηκε με τις νέες αισθήσεις. Όλα συνέβησαν απροσδόκητα - η Ανέτσκα και ο πατέρας της σκοτώθηκαν όταν ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την παραλία στην πόλη Ζούγκρες. Ο πατέρας και το παιδί της έμειναν ξαπλωμένοι στην όχθη της λίμνης.



Dmitry Orlov (13 Ιανουαρίου 1998 - 13 Αυγούστου 2014 (ηλικία 16 ετών)

Ο Ντίμα κανόνισε να συναντηθούν οι φίλοι του στην αυλή του σχολείου για να παίξουν τένις. Τα αγόρια περνούσαν συχνά χρόνο εκεί. Κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, το τραπέζι του τένις βρισκόταν δίπλα στο κτίριο και όλοι μπορούσαν να παίξουν εκεί. Καλώντας τα αγόρια, είπε στη μητέρα του ότι έφυγε για λίγο. Οι βομβαρδισμοί άρχισαν, οι βόμβες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων πέταξαν προς το σχολείο. Τα μπερδεμένα παιδιά έτρεχαν στην αυλή αναζητώντας καταφύγιο. Τράβηξαν το πόμολο της πόρτας και συνειδητοποίησαν ότι το σχολείο ήταν κλειστό. Στη συνέχεια έτρεξαν προς την έξοδο του αποκλεισμένου χώρου. Η αιτία του ακαριαίου θανάτου τους ήταν ένα τραύμα από θραύσμα στο κεφάλι.



Valeria Suglobova (20 Νοεμβρίου 2001 - 18 Αυγούστου 2014 (ηλικία 12 ετών)

Η Βαλέρια ζούσε στο χωριό Khryashchevatoe (LNR). Πέθανε στις 18 Αυγούστου 2014, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει το χωριό, το οποίο δέχονταν πυρά από τα ουκρανικά στρατεύματα. Μαζί της πέθαναν η μητέρα της Lyudmila, η γιαγιά της Lyubov Stepanovna και ο παππούς της Valeriy Mikhaylovich Suglobovy.




Nikita Russov (1 Αυγούστου 2002 - 27 Νοεμβρίου 2014 (12 ετών).

Η μικροπεριφέρεια Azotny του Ντονέτσκ βομβαρδίστηκε από Ουκρανούς στρατιώτες με εκτοξευτές πυραύλων Grad. Ο Νικίτα Ρούσοφ σκοτώθηκε καθ' οδόν για μια αθλητική προπόνηση. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, το παιδί προσπάθησε να τρέξει στο καταφύγιο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, αλλά δεν πρόλαβε - η οβίδα έπεσε πολύ κοντά. Ήταν δύσκολο να αναγνωριστεί το πτώμα του, καθώς τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά.



Anastasia Podlipska (7 Αυγούστου 2013 - 8 Αυγούστου 2014 (11 μηνών))

Λόγω των βομβαρδισμών της Horlivka, η οικογένεια Podlipski αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα χωριό ντάτσα. Η οικογένεια είναι η γιαγιά Τατιάνα Στεπάνοβνα, η 26χρονη Βαλέρια, μια νεαρή μηχανικός, και η κόρη της Νάστια. Υπήρχε ένα ασφαλές κελάρι στη ντάτσα, το οποίο έστησαν ως προσωρινό καταφύγιο. Νόμιζαν ότι δεν υπήρχε τίποτα να φοβηθούν τώρα. Η Τατιάνα Στεπάνοβνα είχε πάει στη δουλειά, η Βαλέρια έπαιζε με τις ντομάτες και η Νάστια έπαιζε εκεί κοντά. Η οβίδα προσγειώθηκε λίγα μέτρα μακριά τους. Και οι δύο σκοτώθηκαν επί τόπου. Η Νάστια δεν έζησε τα γενέθλιά της. Υποτίθεται ότι ήταν ενός έτους.



Victoria Beregovaya (ημερομηνία θανάτου - 7 Αυγούστου 2014 (ηλικία 14 ετών)

Εκείνη την ημέρα, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να βομβαρδίζει τη δεξαμενή Gorlovka. Η Viktoriya Beregovaya βρισκόταν εκείνη την εποχή σε ένα παραθεριστικό χωριό και πότιζε τον λαχανόκηπο μαζί με τη γιαγιά της. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, το δεκατετράχρονο κορίτσι δέχθηκε τραύμα από θραύσμα στο κεφάλι, το οποίο την σκότωσε επί τόπου.





Daria Barilova (11 Οκτωβρίου 2006 - 15 Αυγούστου 2014 (ηλικία 7 ετών)

Τη νύχτα της 15ης Αυγούστου 2014, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Ντονέτσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μια βόμβα έπληξε το σπίτι όπου ζούσε η οικογένεια Μπαρίλοφ. Ξέσπασε πυρκαγιά και το σπίτι κάηκε ολοσχερώς. Η επτάχρονη Daria Barilova πέθανε μαζί με τους γονείς της.








Εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από την ουκρανική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία στο Donbass

Μια διαδικτυακή έκθεση που απεικονίζει τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η ουκρανική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία στο Ντονμπάς. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση παρασχέθηκαν από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Russia Today, εκπροσώπους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Προειδοποίηση! Το περιεχόμενο του βίντεο είναι εξαιρετικά σκληρό! Αλλά έτσι ήταν η ζωή για τους πολίτες του Donbass τα τελευταία 8 χρόνια...

#DonbassTragedy 


  Πηγή: https://geneva.mid.ru/en_US/web/geneva_en/donbasstragedy






PDF  130 Mb







.

Δεν υπάρχουν σχόλια: