Translate

Facebook: Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Bartering στον κόσμο.




 By Communarios

Οι περισσότεροι από εμάς ανταλλάσσουμε κάθε μέρα, και δεν το συνειδητοποιούμε καν. Είτε πρόκειται για τα μικρά πράγματα, όπως η διαπραγμάτευση δεξιοτήτων, η ανταλλαγή αγαθών / υπηρεσιών με επιχειρήσεις , ή ίσως έχετε μόλις κοινωνικοποιηθεί στο Διαδίκτυο.

 

Πιθανότατα αναρωτιέστε, "πώς μπορώ να ανταλλάξω όταν απλώς κοινωνικοποιώ στο Διαδίκτυο ;!"

Λοιπόν, δεν χρειάζεται καν να κοινωνικοποιείτε για να ανταλλάξετε. Ενώ περιηγείστε στο Διαδίκτυο και τοποθετείτε τις πληροφορίες σας σε διαδικτυακά προφίλ ή ακόμα και όταν ψωνίζετε στο Διαδίκτυο, ανταλλάσσετε με κάποιο τρόπο.

 

Λοιπόν, τι πραγματικά ανταλλάσσουμε;

Ενώ χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο, οι μηχανές αναζήτησης συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις συμπεριφορές αναζήτησης και το είδος των πραγμάτων που εξετάζουμε. Σε αντάλλαγμα για τα δεδομένα μας - Data -, μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες δωρεάν.

Το Facebook είναι o μεγάλος ένοχος για αυτό, λόγω του υπερβολικού μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν.

Σε αντάλλαγμα για να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε το κοινωνικό τους δίκτυο δωρεάν, το Facebook συλλέγει όλες τις προσωπικές μας πληροφορίες, φωτογραφίες, ιδιωτικές συνομιλίες και συμπεριφορές και το συλλέγει για να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει.


Θυμάστε όλους αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις που παραλείψατε να διαβάσετε κατά την εγγραφής σας;

Εάν είχατε διαβάσει αυτές τις προϋποθέσεις (μπορεί να σας έπαιρνε πάνω από μια εβδομάδα), ίσως να μην είχατε κάνει κλικ στο κουμπί εγγραφής.

Σε αυτές τις σελίδες όρων και προϋποθέσεων, υπογράφουμε τεχνικά τη δική μας συμφωνία ανταλλαγής με το Facebook. Μια συμφωνία στην οποία αναφέρεται ότι συλλέγουν δεδομένα για οτι κάνουμε και οτι τίποτα δεν είναι ιδιωτικό ούτε καν οι διαγραμμένες αναρτήσεις / η μη αναρτημένη κατάστασή μας.

Αυτή η συμφωνία ανέφερε επίσης ότι με την εγγραφή σας συμφωνείτε να δώσετε στο Facebook τη δύναμη να πουλήσει τις πληροφορίες σας σε εταιρείες «χωρίς καμία αποζημίωση σε εσάς».
 

Τώρα που οι νόμοι έχουν αλλάξει και ο νέος νόμος GDPR (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) έχει τεθεί σε ισχύ, το Facebook απέστειλε νέους όρους συμφωνίας και τους έδωσε με τρόπο που μας προτρέπει να παρακάμψουμε και να αποδεχτούμε χωρίς να κάνουμε αλλαγές στο προφίλ μας.

Ο νόμος του GDPR δηλώνει τον στόχο να υπάρξει περισσότερος έλεγχος στα προσωπικά μας δεδομένα, αλλά η κύρια ιδέα του είναι να εμποδίσει επιχειρήσεις όπως το Facebook κ.α να τα μοιραστούν με άλλες εταιρείες.

Ορισμένοι από τους νέους Όρους και Προϋποθέσεις περιλαμβάνουν το αίτημα για χρήση της αναγνώρισης προσώπου στα δεδομένα σας και επίσης σας λέει ακριβώς πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας, αλλά δεν δίνει την επιλογή να εξαιρεθείτε.

 

Θέλετε ακόμα το Facebook; Αλλάξατε γνώμη; Δυστυχώς, το συμβόλαιο είναι δεσμευτικό και ακόμη και το κλείσιμο του λογαριασμού σας δεν θα καταργήσει ορισμένες από τις πληροφορίες που έχουν για εσάς! 


Πηγή: https://www.contradealer.co.uk/

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: